Bal oszlop teteje

telefon: +36 20 669 1238

email: info@klubmedia.com

Keresés
 

Sony - Crystal LED

A Sony bejelentette a következő generációs kijelzőjét „Crystal LED” néven


image

A Sony Corporation kifejlesztette a következő generációs kijelzőt, az ún. „Crystal LED kijelzőt” amely első Full HD, 55”-os prototípusát a 2012 International CES* kiállításon be is mutatta a közönségnek. Ez az iparág első, 55”-os Full HD készüléke, amely LED diódákat alkalmaz fényforrásként. 

*(International Consumer Electronics Show, Las Vegas, Nevada, 2012. január 10-13. között)

 

A „Crystal LED Display” Full HD 55”-os prototípusa

A "Crystal LED Display” olyan egyedülálló Sony innovációs megoldás, amely ultrafinom, RGB tartományban működő LED diódákat alkalmaz, a pixelszámnak megfelelő számban (kb. 6 millió darab LED a Full HD minőségben). 

A színes LED fényforrások közvetlenül a képernyő elejére kerültek, jelentősen megnövelve így a fényforrás-hatékonyságát. Ezáltal a képek lényegesen kontrasztosabbak (a sötét és világosabb tartományban is), nagyobb színskála jeleníthető meg és a válaszidő is jelentősen lecsökkent. 

A korábbi LCD vagy plazma tévék képernyőjéhez képest szélesebb betekintési szög biztosítható az új technológia révén, de a készülék fogyasztása is jelentősen csökkent. A kijelző felépítéséből adódóan „Crystal LED Display” a nagyobb képernyők esetében az ideális megoldás.

 

A korábbi LCD képernyőkkel összehasonlítva a CES-en kiállított 55”-os prototípus kb. 3,5x* nagyobb kontrasztot, kb. 1,4x szélesebb színspektrumot és kb. 10x gyorsabb válaszidőt képes produkálni (a jelenlegi Sony modellekkel összehasonlítva). A Sony a „Crystal LED Display” technológiát termékei széles körében kívánja bevezetni a professzionális kategóriától a fogyasztói szegmensig bezáróan. Az organikus fénykibocsátó diódák (OLED) fejlesztése és bevezetése mellett a Sony a „Crystal LED Display”-nek is meghatározó szerepet szán a piacon.

 

A prototípus fő műszaki jellemzői

Kijelző mérete: 55”
Pixelszám: 1,920 x 1,080 x RGB (Full HD
Kijelző alkatrész: RGB LED
Fényerő: kb. 400 cd/m2
Betekintési szög: kb. 180 fok
Kontraszt (sötét környezet): a mérhetőségi határon felül
Színskála: az NTSC (xy) szabvány több, mint 100%-a
Fogyasztás (panel): kevesebb, mint 70 W**

 

 

forrás:sony.hu

Vissza
2012. január 31. @ 14:57:27
Megosztás: