Bal oszlop teteje

telefon: +36 20 669 1238

email: info@klubmedia.com

Keresés
 

Sony Cyber-shot TX200V

A 18 megapixeles Sony Cyber-shot TX200V fotózási és videózási képességei mellett bármely okostelefon kamerája szinte gyerekjátékká alacsonyodik le.

image

A bankkártya kinézetű, alig másfél centi vastag TX200V-ba egy 18 megapixeles hátsó megvilágígású Exmor R szenzort préseltek, amihez ötszörös optikai nagyításra (26 - 130 mm) képes Carl Zeiss lencséken keresztül jut el a fény (f3.5-4.8). A felvételeket egy hatalmas, 3,3 colos képátlójú, 1,2 millió pixeles felbontású érintésérzékeny OLED kijelzőn nézhetjük vissza. Van benne GPS, az apróság ráadásul 5 méter mélységig vízálló, a portól sem ijed meg és a gyártó szerint -10 Celsius fokig a fagyot is bírja. Egyedül az ütésállóság maradt ki a listából, habár elülső üvegét megerősítették.

A Sony kiemeli az autofókusz rendszer gyorsaságát, mely 13 századmásodperc alatt képes fókuszálni világosban és negyed másodperc alatt kevés fénynél. Ez kb. a fele a mai legjobb kompaktok értékeinek. A legírás szerint a kamera összehasonlítja az elmosódott képeket annak meghatározásához, hogy melyik irányba mozgassa a lencséket a helyes fókusz eléréséhez. Filmeket AVCHD formátumban tud rögzíteni 1080p felbontásban, 60 képkocka/másodperc sebességgel, eközben ráadásul 13,5 megapixeles fotókat is készíthetünk! Kilenc különféle videóeffektet használhatunk, mint a miniatűrizálás vagy a játékkamera-hatás. 

A sok jóság mellett nem meglepő a magas ár, az Egyesült Államokban 500 dollárt fognak kérni érte a boltokban, amikor márciusban a polcokra kerül.

A cég két további masinát is bejelentett, melyek jóval fényképezőgép-szerűbbek, mint a fentebb ismertetett TX200V. A WX50-be és a WX70-be 16 megapixeles Exmor R CMOS szenzor került, szintén ötszörös optikai nagyítással (25 - 125 mm) és f2.6-6.3 fényerővel. Elődjükhöz, a WX9-hez hasonlóan rengeteg témamód áll a rendelkezésünkre, de az újdonságok közül inkább a videózás közbeni fényképkészítést, a kevés fénynél való fotózási képességet és a kreatív effektek használatát emelnénk ki. 


 

forrás:sg.hu


Vissza
2012. január 30. @ 15:26:10
Megosztás: