Bal oszlop teteje

telefon: +36 20 669 1238

email: info@klubmedia.com

Keresés
 

PlayStation és okostelefon egyben a Sony új fejlesztése

A barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatta be a Sony Ericsson a legújabb, kifejezetten játékra tervezett okostelefont, az Xperia Playt.

 

imageAz új telefon célja, hogy felvegye a versenyt a mobil játékpiacon. Azonban mégis több ennél, hiszen a maga nemében egy hiánypótló eszköz, kicsúsztatható billentyűzetén kifejezetten játékra alkalmas gombok kaptak helyet. Az okostelefonok az elmúlt években egyre előrébb kerültek a mobil játékpiac ranglétráján. 2009-ben az iPhone játékok bevétele felülmúlta a hordozható Sony PSP készülékek bevételét.


Az okostelefonok ma már sokkal erősebbek, mint sok, kifejezetten játékra fejlesztett eszköz. Az Samsung Galaxy S-nek például háromszor jobb a videófeldolgozási rátája, mint a Nintendo 3DS-nek. Az érintőképernyős, mozgásérzékelős készülékek egyszerű, alkalmi játékok kifejlesztését idézték elő, melyek egy pár dollárért már megvásárolhatóak, szemben a PSP játékokkal, melyeknek darabja 30 dollár (6000 forint).


Az új Xperia Play hardware-e megegyezik az összes hasonló okostelefonéval, a játékokat pedig Andriod Marketen keresztül lehet letölteni a készülékre. Manapság, amikor minden telefonnál az érintőképernyő, valamint a mozgásérzékelő a legfontosabb, különösnek tűnhet a kicsúsztatható játékbillentyűzet. A Juniper Research játékkutatója szerint ez olyan, mintha egy lépést tennénk visszafelé. Ennek ellenére Daniel Ashdown úgy véli, az igazi játékosok számára igenis vonzó ez a billentyűzet, hiszen komolyabb játékélményt nyújt.


- Amikor egy autós játékot játszol, a kormányzáshoz használhatod a gyorsulásmérőt, ám nagyon nehéz például fékezni vagy gyorsítani - mondta el Dan Hays, a PRTM tanácsadó cég mobiltechnológiai elemzője és igazgatója.


Az EA Games októberben hozta nyilvánosságra első Androidra készített játékát, és azóta két új játékkal rukkolt elő az Xperia Playre: a Fifa 10-el és a Sims 3-al. Travis Boatman, a Worldwide Studios for EA Games alelnöke elmondta, hogy egy ideje már együtt dolgoznak a Sony Ericsson céggel annak érdekében, hogy a billentyűzet nagyobb irányítási lehetőséget biztosítson a játékosoknak az Xperia Playre készült játékváltozatokban.


Az Xperia Playnek nem az a célja, hogy versenyre keljen az iPhone-nal. Hays úgy véli, az Apple és az Android készülékek egyaránt segítették és gátolták azt a folyamatot, hogy a mobil játékok széles körben elterjedjenek. Egyrészt arra késztették a felhasználókat, hogy hackelt játékokkal játsszanak, másrészt olyan felhasználókat is bevonzottak, akik korábban nem próbálták ezen játékokat.


A Sony Ericcson trükkje, hogy meggyőzi mindkét csoportot: válasszák az Xperia Playt - fogalmazott Hays.

Vissza
2011. március 17. @ 20:05:46
Megosztás: