Bal oszlop teteje

telefon: +36 20 669 1238

email: info@klubmedia.com

Keresés
 

Háromdimenziós szemüvegek egységes szabvánnyal

A Sony, a Panasonic, a Samsung és az X6D Limited (XPAND 3D)  összefogtak az egységes Full-HD 3D szemüvegekért.  A szabvány hatókörébe az infravörös, a Bluetooth-os és a rádiófrekvenciásrendszerű 3D aktív szemüvegek tartoznak.

 

 

image

 

Full HD 3D Glasses

A Sony, a Panasonic, a Samsung és az X6D Limited (XPAND 3D) sikeres megegyezés után novemberben elindította a „Full HD 3D Glasses Initiative” programot annak érdekében, hogy a 3D aktív záras szemüvegek egységes szabvány szerint készüljenek a teljes fogyasztói elektronikai szegmensben. A szabvány hatókörébe az infravörös (IR), a Bluetooth®-os és a rádiófrekvenciás (RF) rendszerű 3D aktív szemüvegek kerülnek.

A példátlan iparági összefogás elsődleges célja, hogy a vezető vállalatok technológiai eredményeit egyesítve a Full HD 3D kép még tökéletesebb minőségűvé váljon. Az aktív 3D technológia ugyanis lehetővé teszi, hogy a kép mindkét szemhez külön-külön eljusson, az IR protokoll és a Bluetooth® technológia pedig a készülékek és szemüvegek közötti kommunikációt tökéletesíti, vagyis szavatolja a nagyobb mozgásszabadságot televíziózás közben.

A kezdeményezés emellett megoldja a különböző gyártók berendezései közötti inkompatibilitás problémáját, vagyis azt, hogy egy gyártó monitorja csak a hozzá tartozó szemüveggel nézhető. Az inkompatibilitás sok kellemetlenséget okozott a fogyasztóknak a 3D bevezetése óta, így az egységesítés mára elengedhetetlenné vált. A „Full HD 3D Glasses Initiative” program komolyságát jelzi, hogy a szabvány a tervek szerint nem csak a televíziókra és számítógép monitorokra vonatkozik majd, hanem projektorokra és 3D mozikra is. 

Első lépésként egy tesztcenter nyílik novemberben, amelynek feladata, hogy minden egyes termék esetében biztosítsa a technikai specifikációknak való megfelelést. 

Az első szabvány szerint készült szemüvegek várhatóan 2012-ben kerülnek a boltokba és kompatibilisek lesznek a 2011-ben gyártott televíziókkal.

 

forrás: itbusines.hu

Vissza
2011. november 23. @ 11:00:58
Megosztás: