Bal oszlop teteje

telefon: +36 20 669 1238

email: info@klubmedia.com

Keresés
 

Sony WhiteMagic: vakító fehérség

A Sony új technológiája megoldást jelenthet egy fotózás közbeni igen zavaró problémára.

image

Megvesszük a legfrissebb digitális fényképezőgépet, gyorsan kicsomagoljuk és bent a lakásban sebtiben fotózunk vele pár tucat képet. Maximális az elégedettség, de csak egészen addig, míg másnap ki nem megyünk a tűző napsütésre és ott próbáljuk kisilabizálni, hogy körülbelül mi is lehet a masina alig látható kijelzőjén.


Erre a nagyon is valós problémára jelenthet megoldást a Sony által most bejelentett WhiteMagic LCD. Ennek az újgenerációs kijelzőnek a működése roppant egyszerű: míg egy hagyományos display RGB (Red, Green, Blue) képpontokkal rendelkezik, addig a WhiteMagic az alap három pixel mellé felveszi még egy fehéret is. Az RGBW kijelző a gyártó ígéretei szerint minden korábbinál nagyobb fényerőt biztosít, így még erős napsütés mellett is tökéletesen látható marad az LCD képe.


A japán gyártó első WhiteMagic panele 3 colos képátlóval rendelkezik és a VGA (640x480 pixel) felbontáshoz a szokásos 921 ezer helyett 1,228 millió képpontot vonultat fel. Az 1000:1 kontrasztarányú transzmisszív kijelző betekintési szöge mind horizontálisan, mind pedig vertikálisan 160 fok. Amikor beltérben használjuk a kijelzőt, akkor 225 mW-os fogyasztás mellett 470 cd/m2 fényerőt biztosít, ha pedig kültérre visszük, akkor 400 mW-os fogyasztás mellett 1000 cd/m2-es fényerőt produkál. 

Az első WhiteMagic kijelzőket októberben kezdi gyártani a Sony. Az új technológiával nemcsak Sony, hanem egyéb gyártmányú digitális fényképezőgépek és kamerák esetében is találkozhatunk majd, lévén, hogy a Sony számos gyártónak szállít ilyen és ehhez hasonló alkatrészeket.

 

Vissza
2011. augusztus 22. @ 10:18:39
Megosztás: