Bal oszlop teteje

telefon: +36 20 669 1238

email: info@klubmedia.com

Keresés
 

Általános szerződési feltételek (ÁSZF)
Az  R.A. TRADE Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségü Társaság, székhelye: 2040 Budaörs, Törökbálinti út 23.

elektronikus levelezési címe: info@klubmedia.hu

Cégjegyzékszáma: 13-09-090209

Adószám:  10330896-2-13

továbbiakban Szolgáltató és az általa üzemeltetett klubmedia.hu weboldal elektronikus kereskedelmi szolgáltatásait igénybevevő, továbbiakban Ügyfél kötelezettségeit és jogait tartalmazza. Továbbiakban a szolgáltató és az ügyfél együttesen: szerződő felek.

Főtevékenység: Elektronikus háztartási cikk nagykereskedelme

 A céget nyilvántartó bíróság: Pest Megyei Bíróság

 Üzlet: klubmedia.hu

 Üzlet címe: 6722 Szeged, Kölcsey u. 13

 WEB címe: klubmedia.hu   Elektronikus levelezési címe: info@klubmedia.hu

 Kapcsolattartó személy: Kormos Attila

 Telefon – Fax: 36-62/480-490

 Mobil:  06-20-669-1238

 

Általános tudnivalók

 

A Szolgáltató szállításai és szolgáltatásai az Általános szerződési feltételek, továbbiakban ÁSZF alapján történnek. Az ÁSZF a Szolgáltatónak a klubmedia.hu által forgalmazott termékeinek értékesítése tárgyában kötött szerződésnek (mely a szerződésben meghatározott felek között, Magyarországon, magyar nyelven jött létre) automatikusan tartalmi elemeivé válnak.

 A klubmedia.hu online webáruházban történő vásárlást, az elektronikus kereskedelem definícióját a hatályos magyar szabályozásban az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatásokkal összefüggő egyes kérdésekről szóló 2001. évi CVIII. tv. 2.§. -a) pontja adja meg.

 Az klubmedia.hu online webáruházban történő vásárlás csak az ÁSZF által meghatározott módon létrejött megrendeléssel lehetséges.

 A klubmedia.hu online webáruházban való böngészést mindenki szabadon igénybe veheti.  Rendelni lehet a megadott telefonszámokon és az info@klubmedia. hu e-mail címen is. A webáruházat mindenki szabadon használhatja, amennyiben az ÁSZF-ben foglaltakat önmagára nézve kötelezőnek ismeri el és szabályait maradéktalanul betartja. Az ügyfél a megrendelés leadásával egyidejűleg nyilatkozik arról, hogy az ÁSZF-et elfogadja, és magára nézve kötelezőnek ismeri el

 A megrendelés elküldése még nem minősül szerződésnek. Az áru leszállításáig a felek szabadon módosíthatják, lemondhatják azt. A szerződés a felek között az áru leszállításakor (vagyis annak megvásárlásakor) jön létre. A szerződés magyar nyelven, írásban készül. A felek közötti azon ügyletek, melyek más módon (fax útján, telefonon, személyesen stb.) jöttek létre, nem minősülnek szerződésnek.

 

Regisztráció

 

A regisztráció lehetősége a klubmedia.hu lapon található a regisztráció hivatkozás alatt. Az ügyfél köteles a kért adatokat a valóságnak megfelelően megadni. A regisztráció során meg kell adni a kívánt, egyedi felhasználónevet, illetve a hozzá tartozó jelszót. Sikeres regisztráció után ezen adatok megadásával éri el személyes profilját.

 A bejelentkezési információk megadásán kívül lehetősége van az ügyfélnek szállítási, illetve számlázási adatai megadására. Ezen adatok később is pótolhatók. A regisztráció véglegesítéséhez visszaigazoló levelet küldünk az ügyfél által megadott e-mail címre, amely tartalmaz egy egyedi hivatkozást, melyre kattintva megtörténik a regisztrált profil aktiválása.

 A szolgáltatót semmiféle felelősség nem terheli az ügyfél hibás regisztrációjából kifolyólag létrejött hátrányokért.  Az ügyfél által rosszul magadott adatokat kijavíthatja a módosítás menüpont alatt.

 

Rendelés:

 

A klubmedia.hu által forgalmazott termékek hibáiért gyártó cég vállal felelősséget, a garanciális jogok érvényesítésénél a termék gyártója által előzetesen megadott feltételek érvényesek.  A vásárolt áruk paramétereit, a termékre jellemző lényeges tulajdonságokat az árucikk információs oldaláról vagy a termékről szóló használati utasításból lehet részletesen és pontosan megtudni. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

 Amennyiben az áru megvásárlása előtt a termékkel kapcsolatban kérdése merül fel, valamint többletinformációra lenne szüksége, úgy kérjük, hogy azt fent megjelölt kapcsolattartónknak tegye fel, aki rövid idő alatt készséggel áll az Ön rendelkezésére.

 Azoknál a termékeknél, melyeknél a jogszabály úgy rendelkezik, használati utasítást mellékelünk. Amennyiben ezt nem kapná meg, kérjük, jelezze munkatársainknál, haladéktalanul pótoljuk.

 

Megrendelést a szolgáltató nem csak regisztrált ügyfél esetében köteles elfogadni.

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, de amennyiben szeretné legközelebbi vásárlása alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

 

A megrendelés feldolgozása munkanapokon történik:

 

Hétfő – péntek: 10.00 – 17.00

Szombat: 10.00 – 13.00

 

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időponton kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben ez a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő: a visszaigazolástól számított 5 munkanapon belül.

 

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

 

A klubmedia.hu online webáruházon feltüntetett árak változtatási jogát a szolgáltató fenntartja. A változás a klubmedia.hu oldalon való megjelenéskor lép érvénybe.

 

Az áru mellett feltüntetett ár forintban értendő és minden esetben tartalmazza a 27%-os általános forgalmi adót. A termékek más egyéb költséget nem tartalmaznak.

 

Abban az esetben, ha a szolgáltató a weboldalon a közismert, általánosan elfogadott ártól jelentősen eltérő hibás árakat jelenít meg (számítógépes hiba), nem köteles az ügyfél számára azon az áron leszállítani. Tájékoztatja, javítja a hibát, majd a felajánlhatja az ügyfél részére a helyes áron történő szállítást. Az ügyfél ebben az esetben elállhat a vásárlástól.

 

A szolgáltató köteles az igénybevevő ajánlatának megérkezését az igénybevevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az igénybevevő ajánlatának elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg az igénybevevőhöz, úgy annak ajánlati kötöttsége megszűnik.

 

Szállítás utánvéttel Magyarország területén

 Az árut a megrendelést követően, a telefonon vagy levélben egyeztetett határidőn belül kiszállítjuk. A kézbesítés költségét bruttó 15.000 Ft feletti megrendelés esetén cégünk átvállalja, ez alatti megrendelések esetén a házhoz szállítás díja bruttó 990 Ft.


Háztartási nagygépek szállítása


Háztartási nagygépek esetén (mint például hűtőgép, mosógép) a szállítási költség az egész ország területén egységesen bruttó 6.990 Ft.Csomagolás


Áraink tartalmazzák a csomagolás költségét.

 

Amennyiben a kézbesítő az áru átadását nem tudja teljesíteni, értesítést hagy a csomagról. A küldeményről ezután az értesítésen megjelölt telefonszámon lehet érdeklődni. Sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat az újra egyeztetett időpontban megkísérli a kiszállítást. Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat, hogy a házhoz szállítás minden esetben a rendelés során megadott házszámig történő sérülésmentes kiszállításra vonatkozik. Az esetleges emeletre történő feljuttatást, beüzemelést a szolgáltatás nem tartalmazza. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a csomag tartalmára vonatkozó reklamációt kizárólag abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a hiány vagy sérülés ténye a fuvarlevélen rögzítésre kerül. Az ebből fakadó kellemetlenség elkerülése végett kérjük, hogy a csomag tartalmát még a futár jelenlétében szíveskedjenek ellenőrizni!

 

 

Elállás joga

 

 A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény rendelkezik. Az ügyfél a vásárlási szándékától a szállításig indoklás nélkül megteheti. Abban az esetben, ha az ügyfél a házhozszállítás után kíván elállni a vásárlástól, azt 8 munkanapon belül megteheti. Az elállási jogát gyakorló ügyfél részére 30 napon belül vissza kell fizetni a vételárat, s az áru visszajuttatásával kapcsolatban felmerült költség minden esetben a vásárlót terheli. A vételár visszatérítés lehetséges módjait a vásárlóval minden esetben egyeztetjük (banki átutalás, postai úton, személyesen stb.). Az eladóköteles visszatéríteni a termék árán felül a termék kiszállításának költségét is a vásárló részére, amennyiben a termék vételárát szállítási díjjal terhelte.

 

A portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. A szolgáltató a terméket kizárólag sérülésmentesen, annak minden tartozékával, garancia levéllel együtt köteles visszavenni. A vásárló kötelezhető a nem rendeltetésszerű használatból eredő kár megtérítésére.

 

Amennyiben élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket személyesen, postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére.

 

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően videókamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, ha a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).

 

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

 

 Ilyen esetek az alábbiak:

  · Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ.

 · Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, gyorsan romló élelmiszerek esetén.

 · Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta

 

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

 

 4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

 

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,

 

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.

 

(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.

 

(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

 

(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.

 

(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot:

 

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő

 

lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

 

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

 

c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

 

d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;

 

e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;

 

f) szerencsejáték-szerződés esetében.

 

 

Jótállás, szavatosság

 

A klubmedia.hu. által forgalmazott termékekre a Polgári törvénykönyv szavatossági, valamint a 151/2003.(IX. 22.) Korm. rendelet jótállási szabályai, ezen túlmenően pedig a gyártók által vállalt jótállási feltételek vonatkoznak.

 

A szavatossági, jótállási igény érvényesítésének helye a klubmedia.hu üzlete, vagy a jótállási jegyen megjelölt szakszerviz címén és telefonszámán kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén. A szavatossági, jótállási javításra szoruló termék be- illetve elszállítása az ügyfél kötelessége, költsége a vásárlót terheli. A meghibásodott készüléket közvetlenül webáruházunk címére is visszaküldheti. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak! 

 

Adatkezelés

  

Az ügyfél azonosításához szükséges adatokat a jogszabályi előírások betartása mellett, kizárólag a jelen Általános szerződési feltételek keretei közötti kereskedelmi kapcsolat céljából kezeli.

 

 Az klubmedia.hu kiemelt figyelmet fordít az ügyfelek által megadott személyes adatok védelmére. A megadott adatokat az klubmedia.hu kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve külön engedély esetén, melyet a regisztráció során, vagy profiljában adhat meg, hírlevél küldése céljából tárolja. Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvénynek, illetve  az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvénynek megfelelően járunk el.

 

A klubmedia.hu kijelenti, hogy személyes adatait harmadik félnek nem szolgáltatja ki, kivéve, ha az  a rendelés teljesítése érdekében  működik közre, például futárszolgálat, aki a klubmedia.hu -tól kapott adatokat a szállításon kívül semmilyen formában nem használhatja, tárolhatja, továbbá nem szolgáltathatja ki harmadik félnek. A klubmedia.hu köteles az ügyfél kérésére a személyes adatait törölni.

 

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

 

Ezen adatokat a  klubmedia.hu kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a klubmedia.hu megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat és azt bizalmasan kezeli, leiratkozás

 

 Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@klubmedia.hu e-mail címen.

 

 A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

 

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a klubmedia.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

 

 

Kapcsolódó fogalmak

 

Személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet;

 

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

  

A szolgáltató ezen Általános szerződési feltételeket ügyfelei számáramind írott, mind elektronikus formában a klubmedia.hu címen folyamatosan elérhetővé teszi.

 

Az Általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Magyar Köztársaság vonatkozó hatályos jogszabályai az irányadóak.

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

 

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

 

 

Tisztelettel

 

klubmedia.hu